vasárnap

vasárnap

Paradicsomos pulyka falatok.

70 dkg pulyka combot (kínaiasan) pici csíkokra szabdaltam. Meglocsoltam szója szósszal. 2 kisebb fej hagymát és 4 gerezd aprított fokhagymát dobtam a kevés olajjal füstölésig hevített vokba.
Pici dinsztelés után a húst is beledobtam, továbbra is nagy lángon , intenzíven kevergetve, hogy a hús mielőbb jól átpiruljon. Teljes kifehéredés után mág pár perc, és hozzá jön 1/2 liter házi paradicsom lé, vagy hasonló. Cukorral, sóval ízlés szerint ízesítjük. Nagy csomó kerti zöld fűszer (bazsalikom, menta, zsálya, zeller) aprítva kerül bele, de a harmada, csak mikor már teljesen kész van. Közben kifőztem tésztát, kb 3/4 kg-nyit borítottam bele, és még egyszer összerottyantottam. Utólag jöttem rá, hogy nekünk külön kellett volna szedni egy részt, hogy a tésztával ne nagyon bűnözzünk. Reszelt parmezánnal tálaltam, mindenkinek ízlett.
A gyerekek este is ezt ették. Magunknak paradicsomot kockáztam diós gauda sajtra, fokhagymára. Kevés olívaolaj, balzsam ecet, olívabogyó és méz kíséretében.

Desszert: Protein bomba a TV-Paprikából
4 db tojás
10 dkg cukor
15-20 dkg keserű csokoládé
1/4 kg mascarpone
1/4 l tejszín
likőr (lehetőleg narancs)
kevés kókusz reszelék
kelyhenként 1 db babapiskóta

Szárazon arany színűre pirítjuk a kókuszt. Gőz fölött felolvasztjuk a likőrrel a csokit. A piskóták egyik felét belemártva a kókuszba forgatjuk.
A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
A többi cukorral kikeverjük a sárgáját, hozzá a mascarponét, bele finoman a szintén keményre vert tejszínt, majd a fehérjét.
3 felé osztjuk.
Az egyikhez egy fél csésze tömény neszkávét öntünk és a maradék kókuszt, a másikhoz a likőrös csokit, a harmadik natúr marad.
Rétegesen magas kehelybe töltjük. Végül bele a piskótát, hogy csak a feje maradjon ki.
Hűtőben legalább 3 órát hűtjük.

kihagyás

Mindenki szíves elnézését kérem a kihagyásért. Tudnék néhány kifogást felsorolni, mint influenzák, kiállítás, csőtörés, ezzel nem kívánok senkit se untatni, se bosszantani. Azt sem ígérem, hogy a közel két hetet pontosan bepótolom, de azért ami eszembe jut és jó volt, majd beveszem.
Súly tekintetébe az eredmény, hogy nem romlott. 105,5