péntek

Péntek

Ebédre a szokásos bolti pékárú:
Pizzás csavart, rétes vég

Vacsorára két adag pizzát csináltam, illetve a másodiknak csak a tésztáját sütöttem elő a lányok másnapi minibulijára.
Hozzávalók a két nagy tepsihez:
Tészta
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl cukros meleg tejben futtatva
  • 1 kg rétesliszt
  • 2 kkanál
  • víz

Kence

  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsom püré
  • 1 púpos kkanál paprika
  • oregano
  • 1 kis doboz szeletelt gomba
  • víz
  • cukor

Feltét

  • sonka
  • kukorica
  • 2x3 ekanál reszelt parmezán

Eredmény: -4 kg-nál tartok!! (Mindezek ellenére :-)

szerda

Csütörtök

Ebédre vegyes sajt tál:
ementáli, trappista, brie, füstölt parenyica, fokhagymás-friss-kecskesajt, és egy nagy paradicsom.

Vacsorára sütőzacskóban sült csirkecombok rozmaringgal, kakukkfűvel.
Hozzá fejes saláta; két fej salátához 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma.
Öntet: tárkonyos mustár, olíva olaj, méz, só, citromlé, ezer-sziget öntet-por.
Tetejére egy marék metélőhagyma.
Kenyér helyett IKEÁ-s tőbbgabonás natur keksz. Ez egészségesebb, de a kenyér finomabb lenne.

Szerda

Megint csak magában ettük a gyümölcsöket. Nyerset, meg aszaltat.Vettem epret, de megbántam, ez még messze van az igazitól!

vasárnap

Kedd, ami most hétfőre esik

Most egy hétig mi csúszásban leszünk. Gondolva azokra, akik később keresgélnek vissza kajákat, a címnek az előírt napokat fogom megadni addig is, amíg utolérjük magunkat.

Mint egy hete:
Pirított napraforgó, fokhagyma, bazsalikom, ketchup a kifőtt tésztára.

Hétfő lenne

Mivel szombaton mediterrán estre készülünk, most a keményítő napot "kifelejtem", majd jövő héten bepótolom:

május 1., hogy az eltolódást helyrehozzam
Második napja ázik egy nagy bögre bab, és a húsvétkor vett kisebbik kötözött sonka.
A kuktában kevés olajon 1 nagy fej kockázott hagymát pirítok, sózok, hozzá 3-4 gerezd fokhagyma, a bab, 1/4 kg kis kockákra vágott zeller és a sonka. Fél óra múlva teszek még hozzá krumplit, a sonkát felszeletelem (kockáznám, de így jobban félretolhatjuk szedéskor -- ha van elég lelki erőnk:-) teszek még hozzá 1 kis doboz paripürét, kis cukrot, ha kell sót. Fűszerezem: 2 kkanál paprika, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, borsikafű (oregano), zeller zöld. Visszazárom a kuktát még 30 percre (elcsúsztunk időben, így mire elzártam már összesen másfél órát főtt a kuktában. Szerencsére volt elég víz alatta, így nagyon finomra össze/szét főtt). 2 dl tejföllel, 1 ekanál keményítővel behabartam. Főzelék sűrű legyen.