vasárnap

Hétfő

Tegnapról maradt grillezett zöldség és főtt krumpli, nekem ez jó ebédre. A többieknek is jut mindenféle finom a hétvégéről.

Vasárnap

Pulykamellet vettem még pénteken, felszeleteltem ujjnyi vastag szeletekre, az apraját pedig kínaiasan egészen apró csíkokra. A szeleteket megszórtam fokhagyma porral és kínai fűszer keverékkel. Olajban eltéve pácolódott 2 napot. A csíkokat is megöntöztem egy kis szója szósszal és olajjal, úgy tettem el.
Délben az apró húst pirítottam vokban, elé 2 gerezd fokhagymával.
Köret sült tészta. 1 kisebb sárgarépa vékony szeletre, 1 kisebb hagyma karikára, 3 gerezd fokhagyma. Előkészítés után akkor dobom a vokban forró olajba, mikor már majdnem jó a (1/2 kg) kifőtt tészta. Összeforgatom egy jó adag szója szósszal és még pirítom agy kicsit.
Délután kipróbáltuk az új öntöttvas grilltárcsát. Csináltam sült padlizsánt feta sajttal, aztán grillezett zöldségeket (alma, paradicsom nem volt benne, helyette kevés zeller + zellerszár, kis oregano, a végén balzsamecet); és megsütöttem a hússzeleteket. Akkor jó, ha elég vastagok a szeletek, és időben levesszük a tűzről, különben könnyen kiszárad! Volt még hozzá főtt újkrumpli, akinek nem tetszik a rozskenyér.

Szombat

A többiek még vígan ették a gombócot és a nudlit.
Én délben és este is összekaszaboltam 3 szép őszibarackot, 1 banánt, rá 1 bögre cukrozott ribizli.
Este megöntöztem még 1/2 pohár "szőlőlével" vagyis vörösborral. Nem rontotta el :-)

Péntek

Most már tényleg igyekszem rendesen folytatni.
A szomszédból kapott sárgabarackhoz vettem még így másfél kilóból, és 2 kg ÖREG burgonyából csináltam barackos gombócot, illetve a kevés maradék tésztából krumplis nudlit.
Néhány apró fogás: Aki gyakran főz ki tésztát, és még nincs tészta főző betétes fazeka, okvetlen ajánlom figyelmébe, de csak a kellően nagy méretűt. (Nem ragad az aljára a tészta, és a szűréssel sincs gond, nem kell félni a forrázástól, a nagy fazék vizet elég kihűlés után kiönteni.)
Kipróbáltam a TV-ben látott ötletet, hogy a prézlit szárazon pirítom arany színűre, és csak eztán adok hozzá olajat. Nekem bevált.