szombat

péntek

kifőtt tészta paradicsomosan, bolti süti.
Este a maradék nokedli megszórva cukros kakaóval. (Bocsi, de finom)

csütörtök

Gyros pitában, kínai brokkolis csirkefalatok.
Este zöld saláta krémfehérsajttal, diós gouda sajt.

Szerda

Alma, banán, eper.
A lányoknak sertéspörkölt nokkkedlivel.
A nokedli nem ám nagy ördöngösség, majdnem ugyanannyi idő alatt kész, mint a kifőtt száraztészta.
1 kg liszt, 6 db tojás, só, víz, zsiradék (evvel az adaggal a nagyobbik jánai tál megtelik)
A tojásokat felütöm, megsózom és kevés vizet adok hozzá. Elkeverem, majd összedol­gozom a liszttel. A vízből először keveset használok, mert a víz a tészta keverése közben is pótolható. Csak annyira dolgozom ki, hogya tojás és a víz egyenletesen elosztódjék. Köze­pes keménységű tésztát kell kapnom. A galus­katésztát forrásban levő vízbe azonnal szagga­tom. Ha feljön a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedem, folyó vízzel leöblítem. Jól lecsurgat­va megsózom, és forró zsírral keverem össze.
Nem túl nagy fazékból könnyebb kihalászni a kész nokit, ha úgy szaggatjuk ki, hogy a fazék aljában ott a zöldségpároló rózsa, egy-egy adag egyszerre kiemelhető (egyikk kezemben egy kampóval kiemelem, közben a másikban egy fakanállal tartom, hogy e boruljon ki).
Még egy apróság: a nyers tészta maradékait rongy nélkül, langyos folyóvízzel lehet a legkényelmesen letakarítani.

kedd

Bolti süti + kifőtt tészta bazsalikommal, fokhagymával, ketchuppel.

hétfő

hétfő

Cukorborsó leves, ahogy Magdi csinálja, ahogy édesanyámtól tanulta:
1 kg cukorborsót kevés olajon, pici vízen elkezdünk pirítani, megszórjuk Delikát 8 ételízesítővel, kevés cukorral. Ha magunk pucoltuk, néhány zsengébb borsó héj is belekerül. Ha a borsó megpuhult, megszórjuk kevés liszttel, és állandóan keverve még egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük hideg vízzel, szórunk bele kis csokor apróra vágott petrezselymet. Egy csészében kikeverünk egy tojást egy ekanál vajjal, ételizesítővel és annyi finom(!)liszttel, hogy lágy nokedlimasszát kapjunk. Ha kész a leves, kiskanállal gyorsan beleszaggatjuk. Közben 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, kisütjük a zsírját, és tálaláskor a pörcből adunk mindenki levesébe egy picit.

Paprikás krumpli, ahogy Magditól tanultam.
Vörös hagymát pirítok olajon, kevés sóval. Lehúzom a tűzről, szórok rá 1 ekanál piros paprikát, lehetőleg egy kis csípőset is. Hozzáadom a felkockázott krumplit, még egy kicsit pirítom, felöntöm vízzel. Kerül még bele 1 kisebb szál száraz kolbász (sajnos "elfelejtettem" kifelejteni).
A vízzel úgy gazdálkodok, hogy a végén még tudjak bele nokedlit szaggatni. Ebben a nokedliben nincs vaj, kicsit sűrűbbre keverem, és nagyobbra szaggatom.

vasárnap

vasárnap túl a 6 kilón

2 db cukkinit hosszában 3 mm-esre szeltem, besóztam.
1/2 kg csirkemell filét vékonyra kinyitottam (éles késsel, laposan a deszka felett, mintha szeletelni akarnám, de mielőtt kiérek, megállok, és kinyitom, mint egy könyvet, ha elég vastag, megismétlem). A szeleteket (4 db, nagy tenyérnyi) meglocsoltam világos szójaszósszal, állni hagytam.
5-6 dkg szalonnát egész vékony szeletekre vágtam.
Alufóliára 3 szelet szalonna, rá a csirkemell, 4 mini mozarella golyó, cukkini, trappista jellegű sajtszeletek. Felgöngyölni nem igen sikerült. Lehet, mutatósabb lett volna fólia nélkül, de féltem, hogy megég a sajt.
Az íze minden esetre nagyon finom volt.
Desszert: túrótorta light , annyi különbséggel, hogy 1 kg lágy krémtúróhoz csak 15 dkg cukrot, illetve 2 narancs héját és levét tettem(+ 6 tojás, 2 van.cukor). Alyan szépen sikerült felhabosítani, hogy alig fért a 28 cm-es csatos formába.

Reggel pedig 106,00 kg voltam (-6,5kg/38nap), igaz 2. napja fexem vmi lázmentes influenza féleség miatt.

szombat

Saláta sok fokhagymával, a többieknek sertéspörkölttel, nokedlivel :-)
Alma, banán.

péntek

Estére kifőztem 1/2 kg tésztát. Alá 3-4 gerezd fokhagyma vékonyra szelve, kevés olajon megfuttatva, 1 kis dbz parpüré, 1 csokor vágott bazsalikom, kis cukor.