szerda

csütörtök

Székely káposztára készültem.
De nem az igazira. Eleve pulyka combból indultam. Savanyú káposztát még szombaton vettem a piacon, de a húshoz kevésnek bizonyult. Reszeltem bele két nagy szál sárgarépát. Nem rontotta el.

Alapanyagok, a fazékba jutás sorrendjében:
  • olaj
  • 1 nagyobb fej hagyma kockára vágva
  • 1 kkanál delikát
  • 1 ekanál piros paprika
  • 60 dkg pulyka comb filé kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, lapítva, aprítva
  • 1 dl fegyverneki bor
  • 1/2 kg répa, nagy lukon reszelve
  • 2 ekanál ketchup
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 4 dl fegyverneki bor
  • 2 dl tejföl
  • .
  • merőkanál :-)

Nincsenek megjegyzések: