tészta:
- 5 dkg élesztő
- 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatva
- 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 60 dkg rétesliszt
- 1 dl olivaolaj
- 1-2 dl víz
- 1 kkanál só
- olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kis doboz paripüri
- víz
- só,delikát, cukor, bors, oregano, gyömbér, kínai keverék...
Amíg sült (csütörtök este) bespékeltem szűk másfél kg lehártyázott fehérpecsenyét kb. 15 dkg füstölt szalonnával.
Kis lábosba tettem, hogy minél kevesebb tejjel be tudjam fedni, péntek este leöntöm róla a tejet, és olajban pácolom tovább, többször forgatom. Készülök ugyanis a vasárnapi szülinapi vadasra.
(2 óra se telt bele és már megsült és le is írtam)
Még egy hír: csütörtök reggel --3,5 kg-nál tartottam (2 hét)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése