vasárnap

hétfő

A mexikói babsaláta

hozzávalói:


50 dkg konzerv piros bab
25 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
4 evőkanál paradicsompüré
(fél mokkáskanál chilipor) én ezt most kihagyom, de nekem különben is csak csípős paprika
só, őrölt bors
1 húsos, piros pritaminpaprika

Elkészítés:


A mexikói babsaláta elkészítése roppant egyszerű. A babot és a kukoricát szűrd le, illetve ha fagyasztott kukoricát vettél, azt előtte enyhén sós vízben főzd meg! Tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát, a hagymát vágd finomra, a fokhagymát pedig törd át fokhagymaprésen. Az olajban a vöröshagymát közepes lángon, közben kevergetve fonnyaszd meg! Keverd bele a paradicsompürét, és tégy hozzá annyi vizet, hogy mártás sűrűségű legyen. Ezt a szószt éppen csak 1-2 percig forrald, közben kevergesd, ez alatt az idő alatt pedig add hozzá az áttört fokhagymát is! Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a sót, borsot és kevés chiliport! A paprikát csumázd ki, vágd fel apró darabokra, végül pedig a kukoricával és a babbal együtt keverd a már kihűlt, paradicsomos mártásba! És ezzel készen is volnánk! Ha nem bírod a csípős ízeket, akkor természetesen kihagyhatod a chiliport, vagy csökkentheted a mennyiségét. Remélem, ez a saláta is elnyeri majd a tetszésedet!


Estére,

ha kapok a Metróban normális áron új(szerű) krumplit, megfőzöm héjastól.
Majd forró olajba teszem, vékonyra szelt fokhagymával egy vokban, ha már jól átpirult, de a fokhagyma nem égett meg, nyomok még rá egy kis Ketchup-ot. Azzal is pirítom egy kicsit.
Ezt is nehéz megunni.

Nincsenek megjegyzések: